Freerollturneringar

Freerollturneringar är något som är vanligt i pokersammanhang online men mer sällsynta på onlinecasinon. Vad en freerollturnering är framgår rätt tydligt av namnet: gratisturneringar, där man inte behöver betala något för att delta. Dessa freerollturneringar är oftast satelliter, och man vinner inga pengar på dem. Snarare spelar man för chansen att få delta i en turnering med riktiga prispengar. Men det finns dock en hel del freerolls som har riktiga pengapriser; hur mycket varierar, men dessa prispooler kan i vissa fall vara rejält stora. Freerolls är inte bara till för den som inte har några pengar, även den som har mer än nog för att betala inträde till ”riktiga” pokerturneringar deltar i åtminstone de större freerollturneringarna.

Det är också skillnad på freerolls och freerolls. De flesta pokersajter har någon form av VIP-system. Det är därför vanligt att de allra bästa freerollturneringarna bara är tillgängliga för de som uppnått en viss VIP-nivå, och att nå denna VIP-nivå betyder oftast att man måste spendera en del pengar på pokerspelande. Detta är inget problem för den som vinner mer än hon förlorar, men för majoriteten innebär det att dessa freerolls, hur lockande de än kan verka inte riktigt är helt gratis. Det finns dock fortfarande många andra freerolls, som inte har några krav på VIP-nivå.

För att maximalt kunna utnyttja de freerolls som finns kan det vara en god idé att registrera sig hos så många pokersajter som möjligt. Även om man har en pokersajt som man huvudsakligen håller till hos så är det ju dumt att inte ta tillvara alla chanser att tjäna lite extra pokerpengar, utan att riskera någonting själv. Det är heller inte ovanligt att nya spelare erbjuds att delta i vissa exklusiva freerolls, vilket ju också är en fördel. Kom dock ihåg att det vanligtvis är mot reglerna att utnyttja de erbjudanden man får som ny spelare mer än en gång.